fbpx

Word ook skileraar!

En sta komende winter elke dag op de piste!

Gedeelde opleiding

Ben jij een skiër of snowboarder en wil jij graag in de sneeuw werken als skileraar of snowboardleraar? Volg dan een gedeelde opleiding met Snowsports! Deze opleiding is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is in Nederland en het tweede deel is in Oostenrijk. De gehele opleiding wordt uitgevoerd door Oostenrijkse 'Staatliche Ausbilders', dit zijn skileraren met het hoogst haalbare diploma. Met de gedeelde opleiding combineer je werk en studie goed. En je hebt meer voorbereidingstijd op de theorie- en praktijkexamens. Met deze opleiding behaal jij ook je Oostenrijkse Anwärter diploma en kun jij gaan werken bij de leukste skischolen in Oostenrijk en nog veel meer landen.

Wat houdt een gedeelde opleiding in?

Opleidingsprogramma

Gedeelde opleiding

Met een gedeelde opleiding volg je in twee delen de tiendaagse opleiding. Één deel in Nederland en het tweede deel in Oostenrijk. Elke dag krijg je training in de ochtend, je leert hier over de basistechnieken en hoe je deze aan anderen leert. In de middag wordt de praktijktraining ondersteund met theorie over methodiek, didactiek, materialen, organisatie en veiligheid. Op het einde van de dag kun je nog vragen stellen aan de begeleiding van Snowsports en daarna ga je naar huis toe. In Oostenrijk train je verder op de eigen vaardigheden en worden de examens afgenomen.

Het voordeel van een gedeelde opleiding is dat je tussentijds extra tijd hebt om te trainen op je ski vaardigheden en theorie.


Wereldwijde erkenning

Anwärter diploma

Het Oostenrijkse opleidingssysteem heeft wereldwijde erkenning. Als je alle onderdelen van de opleiding positief hebt afgerond mag je jezelf officieel Anwärter skileraar noemen. Dit is het eerste level van het opleidingssysteem. Met dit level kun je bijna overal ter wereld aan de slag als skileraar. Dus ook op indoorrolbanen, borstelbanen en indoorsneeuwbanen zoals SnowWorld. Na je Anwärter diploma kun je starten met je Landes opleiding. Met dit diploma kun je aan vergevorderde skiërs lesgeven.

Baangarantie voor skileraren

Werken bij een skischool

Skiles en snowboardles geven is geweldig! Je mag jouw passie overbrengen op anderen en je werkt in een geweldige omgeving. Je geeft vier uur per dag les en dan kun je zelf nog even lekker skiën of boarden. Wat een droombaan! Wanneer jij je Anwärter diploma hebt behaald met Snowsports, helpen wij jou aan werk bij een leuke skischool in Oostenrijk. Wij werken met meer dan 350 skischolen samen, wij hebben baangarantie voor skileraren en baanbemiddeling voor snowboardleraren.

Kijk eens bij alle skischolen waar je aan de slag kunt gaan!


Geen onverwachte kosten

Wat is er inclusief?

  • Hotel o.b.v. halfpension in Oostenrijk (ontbijt + diner)
  • Liftpas
  • Opleidingskosten + administratieve kosten
  • Leerboek met leerschema
  • Nederlandse begeleiding ter plaatse
  • Oefententamen voor theorie
  • Baangarantie voor skiërs

Vele voordelen

Naast het voordeel van de beste Oostenrijkse opleiders en baanbemiddeling, zijn er nog andere voordelen aan het volgen van een Anwärter opleiding bij Snowsports Nederland. Zo zijn materiaalhuur in Nederland, de accommodatie in Oostenrijk en skipas in Nederland en Oostenrijk inbegrepen. Wij regelen zelfs een privé-touringcarbus of een nachttrein die jou naar Oostenrijk brengt. De accommodaties waar je tijdens de opleiding verblijft zijn goede hotels. Ter voorbereiding van de opleiding kun je deelnemen aan Duits cursussen en trainingen in Nederland en Oostenrijk. Tijdens de opleiding is er Nederlandse begeleiding aanwezig waar je je vragen aan kunt stellen en die jou helpen met de theorie. De nacht voor het begin van de opleiding kun je al aanreizen. Zo begin je uitgerust en fit aan je opleiding. Er zijn altijd minimaal tien overnachtingen bij de opleidingen inbegrepen. De 10-daagse opleiding in december in Oostenrijk heeft ook een extra nacht aan het eind. Wij organiseren dan namelijk een groot Anwärter feest waar je het seizoen goed mee kunt beginnen!

De bergen, onze speeltuin

Wat een toptijd!

'Wat een toptijd heb ik gehad!! Eerst met de opleiding veel moeten leren, maar met dank aan Snowsports Nederland heb ik me 'Zeugnis' (diplopma) in me zak! Ik heb veel hulp gekregen met het leren & samenvattingen maken van de theorie. Het is niet alleen leren, maar je bouwt ook mooie vriendschappen op tijdens de opleiding! Na 10 dagen ging ik door naar de skischool in Kappl. Hier heb ik echt super veel geleerd en een super leuke tijd gehad!'

Deelnemer Tristan Komdeur

Ontzettend leuke groep

'Super leuke week gehad! We hadden een ontzettend leuke groep! Niek is een topper en de ausbilders ook! Wie zegt dat veel leren en gezelligheid niet samen gaan, moet dit toch eens proberen!'

Deelneemster Abby Buddingh

Ook skileraar worden?

Neem nu contact op met een medewerker van Snowsports
en vraag hem of haar alles wat je wilt weten om jouw droom waar te maken!

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

facebook_page_plugin