fbpx

Landes opleiding

Level 2: Landes

Nadat je je Anwärter opleiding hebt behaald, kun je nog een stapje hoger naar de Landes opleiding. 'Landes' is het tweede level van het Oostenrijkse opleidingssysteem voor skileraren en snowboardleraren. Met je Landes diploma krijg je meer loon bij een skischool en ben je bevoegd om gevorderden en vergevorderden skiles en snowboardles te geven. Je moet na het behalen van je Anwärter diploma wel een aantal weken ervaring opdoen bij een skischool, voordat je aan het Landes traject begint. Tijdens deze opleiding gaat de snelheid dus flink omhoog en leer je goed en veilig buiten de piste te skiën en / of te snowboarden. De Landes opleiding vindt in z'n geheel plaats in Oostenrijk.

Landes voor skiërs

 • Landes 1

  Het eerste gedeelte van de Landes opleiding staat in het teken van dynamisch skiën op de piste en in het Gelände (off-piste), giant slalom en buckels. Dit deel duurt tien dagen.

 • Alpinkurs

  Veilig en verantwoord buiten de gemarkeerde pistes skiën met groepen. Duurt zeven dagen.

 • Landes 2

  Het tweede gedeelte van de Landes opleiding. Gericht op eigen vaardigheden verbeteren en lesgeven aan vergevorderden.

  Na het behalen van deze drie deelopleidingen ben je in het bezit van je Landes skileraardiploma.

Landes voor snowboarders

 • Landes

  Carven op de piste, giant slalom, freeriden en freestylen zijn de hoofdonderdelen van de Landes opleiding. De Landes opleiding voor snowboarders duurt tien dagen.

 • Alpinkurs

  De eerste kennismaking met veilig en verantwoord buiten de gemarkeerde pistes boarden. Duurt zeven dagen. Met deze twee deelopleidingen heb je je snowboard Landes diploma.

Deelname voorwaarden

Voorwaarden om aan de Landes opleiding te beginnen is dat je minstens drie weken voor een skischool gewerkt moet hebben. Ook moet je zeker goed getraind hebben bij de skischool en in je vrije tijd. Tijdens de Landes opleiding wordt er veel van je eigen vaardigheden verwacht. Carven op de piste, Giant Slalom, freeriden (Gelände), buckels voor skiërs en freestyle (piste tricks, boxen en kickers) voor snowboarders. Elk onderdeel dient positief afgerond te worden voordat je officieel je Landes diploma ontvangt.

Voor deze opleiding geven we je graag nog even persoonlijk advies. Neem hiervoor contact op met Snowsports.

Wat is een 'Landes' opleiding?

De 'Landes' opleiding is je tweede level van het Oostenrijkse opleidingssysteem. Met je Landes diploma ben je bevoegd om gevorderden en vergevorderden les te geven. Tijdens deze opleiding wordt je techniek verder verfijnd en gaat het tempo flink omhoog. Er worden meer eisen aan jou als skileraar of snowboardleraar gesteld!

Voor wie is de Landes opleiding?

De Landes opleiding is voor skileraren of snowboardleraren die nog veel meer willen leren. Nadat jij je Anwärter diploma hebt behaald, adviseren wij eerst een seizoen te gaan werken bij de skischool. Als je daarna graag meer wilt leren en betere groepen wilt lesgeven (én meer verdienen), kan je je aanmelden voor de Landes opleiding.

Hoelang duurt de Landes opleiding?

Een Landes ski opleiding bestaat uit drie delen: Landes 1 duurt tien dagen, Landes 2 duurt tien dagen en een Alpinkurs van zeven dagen. Elk deel wordt afgerond met theorie- en praktijkexamens. Voor snowboarders is het traject korter, dit bestaat uit één Landes deel van tien dagen en een Alpinkurs van een week. De opleiding wordt verspreidt door het winterseizoen georgeniseerd.

Welke extra vaardigheden moet ik hebben?

Voor je Landes ski moet je natuurlijk goed kunnen 'schulefahren', het demonstreren van verschillende beginners en gevorderde technieken. Daarnaast moet je ervaring hebben met de reuzenslalom, buckels en in de 'Gelände' (off-piste). Voor snowboarders geldt in plaats van buckels dat je moet kunnen freestylen!

Welke uitrusting moet ik hebben?

Omdat je met de Landes opleiding ook off-piste gaat, is een lawinepieper, schep en sonde verplicht. Daarnaast kan je denken aan off-piste ski's / snowboard, race ski's / snowboard of een freestyle snowboard.

Heb jij nog meer vragen?

Kijk dan bij al onze vragen & antwoorden!

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

facebook_page_plugin