fbpx

Word ook skileraar!

En sta komende winter elke dag op de piste!

Skileraar opleiding

Ben jij een skiër en wil jij graag in de sneeuw werken als skileraar? Volg dan een 10-daagse skileraar opleiding met Snowsports! Je kunt al starten vanaf 16 jaar. Na het behalen van je Oostenrijkse Anwärter diploma kun jij gaan werken bij de leukste skischolen in Oostenrijk en nog veel meer landen. Alle opleidingen worden uitgevoerd in samenwerking met Oostenrijkse 'Staatliche Ausbilders', dit zijn skileraren met het hoogst haalbare diploma ter wereld. Een betere opleiding bestaat er niet!

Wil jij meer weten, maak dan kennis met ons op een info dag!

Wat is een skileraar opleiding?

Opleidingsprogramma

Skileraar opleiding

De opleiding tot skileraar is super leuk en leerzaam! Je bent de hele dag bezig met skiën. Elke ochtend krijg je skitraining, je leert veel over skitechnieken en wordt een betere skiër. Daarnaast leer je natuurlijk ook om zelf skiles te geven, uitleggen, demonstreren en feedback geven. In de middag wordt de praktijktraining ondersteund met theorie over skimateriaal, organisatie en veiligheid. In de avonduren heb je de tijd om alles nog even na te bespreken met elkaar en kun je vragen stellen aan de coaches van Snowsports. 

Meer over het opleidingsprogramma.


Wereldwijde erkenning

Anwärter diploma

Het Oostenrijkse opleidingssysteem heeft wereldwijde erkenning. Als je alle onderdelen van de opleiding positief hebt afgerond mag je jezelf officieel Anwärter skileraar noemen. Dit is het eerste level van het opleidingssysteem. Met dit level kun je bijna overal ter wereld aan de slag als skileraar. Dus ook op indoorrolbanen, borstelbanen en indoorsneeuwbanen zoals SnowWorld. Na je Anwärter diploma kun je starten met je Landes opleiding. Met dit diploma kun je aan vergevorderde skiërs lesgeven.

 

Baangarantie voor skileraren

Werken bij een skischool

Skiles geven is geweldig! Je mag jouw passie overbrengen op anderen en je werkt in een geweldige omgeving. Je geeft vier uur per dag skiles en dan kun je zelf nog even lekker skiën. Wat een droombaan! Wanneer jij je Anwärter diploma hebt behaald met Snowsports, helpen wij jou aan werk bij een leuke skischool in Oostenrijk. Wij werken met meer dan 350 skischolen samen. Je bent dus helemaal zeker van jouw baan als skileraar! 

Kijk eens tussen onze skischolen waar je komend seizoen kunt gaan werken!


Geen onverwachte kosten

Wat is er inclusief?

  • Hotel in Oostenrijk o.b.v. halfpension (ontbijt+diner)
  • 10 daagse liftpas
  • Opleidingskosten + administratieve kosten
  • Leerboek met leerschema
  • Nederlandse begeleiding en coaching
  • Examen voorbereiding theorie en praktijk
  • Baangarantie bij de leukste skischolen

Vele voordelen

Snowsports werkt samen met de beste opleiders van Oostenrijk. Zij hebben de hoogst haalbare kwalificering en leren jou alles wat je moet weten als skileraar.
 
Snowsports heeft een uitgebreid netwerk met skischolen, daarom geven wij jou baangarantie bij de leukste skischolen in Oostenrijk.
 
Met Snowsports verblijf je in luxe sporthotels. Zo kun je goed herstellen en regenereren na intensieve opleidingsdagen.
 
Tijdens de opleidingen zijn er nederlandse begeleiders en gediplomeerde skileraren aanwezig die jouw helpen met de theorie en praktijk.
 
Met Snowsports reis je gezamenlijk naar Oostenrijk per touringbus of nachttrein. Je kunt natuurlijk ook zelfstandig aanreizen.
 
Een goede voorbereiding is belangrijk voor een goed resultaat, daarom kun je met Snowsports voorbereidingstrainingen en een taalcursus Duits volgen.
 
Met de 10-daagse opleiding in december organiseren wij een groot eindfeest en krijg je er een extra overnachting bij aan het eind van de opleiding.

De bergen, onze speeltuin

Je krijgt er zoveel voor terug

'Ik kijk zeer positief terug op de tijd tijdens de Anwärter, alles was perfect geregeld. De opleiding was soms best wel zwaar, maar de groep was heel erg gezellig, we leerden vaak samen en iedereen kon met elkaar overweg. De Ausbilders waren heel vriendelijk en stonden altijd klaar om je te helpen. Ook waren Stefan en Sabine er voor de nodige hulp, voor, tijdens en zelfs na de opleiding. Je kon echt alles vragen en ze hielpen overal mee. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het allemaal best wel eng en spannend vond in het begin, maar ik heb er geen moment spijt van gehad! Je krijgt er zoveel voor terug en ik heb een mega leuke tijd gehad, zeker voor herhaling vatbaar!'

Deelneemster Tirza van den Hoek

Echt een super organisatie!

Want alles is prima geregeld. Gezellige club, huiselijke sfeer. Hotel was super, nette kamers en natuurlijk whirlpool & sauna! Met alle vragen na je theorie kon je bij Snowsports terecht. Theorie werd zo nu en dan ook doorgenomen en er was gelegenheid tot het maken van een proeftoets. En natuurlijk ruimte voor een feestje ! Zeker een aanrader.

Deelnemer Robert Jansen

Ook skileraar worden?

Neem nu contact op met een medewerker van Snowsports
en vraag hem of haar alles wat je wilt weten om jouw droom waar te maken!

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

facebook_page_plugin