fbpx

Snowcamps

Ga mee op ons snowCamp!

Snowcamps

Ben jij een fanatieke skiër of snowboarder die het geweldig lijkt om een week lang onder begeleiding van professionals de bergen in te gaan? Of ben jij van plan je Landes opleiding te starten maar zijn er nog een aantal onderdelen die wellicht wat extra aandacht verdienen? Dan is dit trainingskamp wat jij zoekt! Samen met echte professionals ga jij vier dagen lang de bergen in en train je op vier verschillende onderdelen. In de avond is het tijd om te relaxen in het luxe hotel. Er kan een biertje worden gedronken aan de bar of je kunt je rust pakken, mocht dit nodig zijn. 

Clinic onderdelen

 Ski Clinic's

 • Techniektraining
 • Buckeltraining
 • Reuzenslalom
 • Freeride

Snowboard Clinic's

 • Techniektraining
 • Freestyle
 • Reuzenslalom
 • Freeride

Deelname niveau

Voor onze workshops heb je een goede basistechniek nodig. Of iemand een goede basistechniek heeft, is altijd lastig te bepalen zonder iemand gezien te hebben. Wij willen hier het volgende over zeggen: Wanneer je met gemak van de zwarte piste kunt komen en zonder op of omkijken aan het einde van de dag ook nog door de zware sneeuw komt, heb jij het juiste niveau om je in te schrijven voor dit trainingskamp.

Programma

07:30 - 08:00 uur Een stevig ontbijt voor een goede start van de dag

08:00 - 08:30 uur Vertrek richting piste

09:00 - 12:30 uur Start workshop

12:30 - 13:30 uur Lunch

13:30 - 15:30 uur Vervolg workshop

19:00 uur Diner en tijd voor een gezellig drankje

Clinic omschrijving

Tijdens onze snowcamps ligt het niveau hoog. Zorg dat je fit bent en dat je de juiste skimaterialen bij je hebt. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een complete checklist!

Techniektraining

Tijdens de techniektraining wordt jouw techniek flink onder de loep genomen. Alle technieken worden doorlopen en door middel van tips en tricks verbetert je techniek al snel. In combinatie met de videoanalyse die in de avond plaats vindt weet je exact waar je nog aan kunt werken. Doordat de techniek workshop twee dagen duurt, kun je dit direct toepassen. Met een goede techniek is skiën een stuk minder zwaar en een stuk leuker!

Buckeltraining

Buckels zijn sneeuwbulten die vaak aan het einde van de dag op pistes ontstaan, maar er zijn ook speciaal aangelegde buckel pistes en ook buiten de piste kom je regelmatig buckels tegen. Om zo soepel mogelijk door deze bulten heen te skiën is er een speciale techniek ontwikkeld. Tijdens de buckel workshop leer je deze techniek en in combinatie met de videoanalyse zie je precies waar je nog aan kunt werken.

Reuzenslalom 

Altijd al eens willen weten hoe dat nou eigenlijk in zijn werk gaat, die reuzenslalom? Tijdens deze training ga je echt Salomon en leert jouw trainer je de technieken die bij dit onderdeel horen.

Freeride

Nadat je samen met je trainer alle weerberichten hebt gecheckt en er alles aan hebt gedaan om veilig offpiste te kunnen gaan is het zover. Samen met je groepje ga je de berg op en op zoek naar de mooiste freeride plekken. Doordat wij met lokale gidsen werken hebben we veel gebiedskennis is huis. De lokale gids leert je hoe je door ongeprepareerde sneeuw moet skiën en met een beetje mazzel een echte first track neerzet. In de avond vertelt je trainer hoe het nou eigenlijk met die lawines zit en waar je allemaal op moet letten om veilig te werk te gaan. Na deze workshop heb je echt een supertoffe ervaring opgedaan en is je basiskennis aardig bijgespijkerd. (Workshop kan enkel doorgaan bij voldoende sneeuwval)

Freestyle training

Altijd al eens over de big air willen gaan of die dikke rail willen riden maar lukt het niet? Na deze workshop heb je alle handvatten om hiernaartoe te werken of zelfs al te doen. Nadat je de flat tricks onder de knie hebt ga je samen met je trainer het fun park in. Je leert alle basisvaardigheden die nodig zijn om door te groeien. En dan is het tijd om echt aan de slag te gaan. Nadat je de speed check hebt gedaan is het tijd om je eerste echte run neer te zetten en wellicht je eerste 360 te landen.

Veiligheid

Tijdens ons snowcamp staat veiligheid boven alles. Er geldt ten alle tijden een helmplicht. Wij zullen op basis van het weer, de sneeuw, het zicht en het niveau van de groep keuzes maken voor een uitdagend en leerzaam programma.

Uhrgemütlich verblijf

Gedurende het trainingskamp verblijf je in een luxe hotel dat van alle gemakken is voorzien. Je deelt je kamer met maximaal 4 personen. Dit alles om ervoor te zorgen dat je volop kunt trainen en genieten.

PRIJS

4 DAGEN TRAINING VOOR SLECHTS €949,-

Inclusief

 • Overnachtingen op basis van halfpension
 • Clinic's en training
 • Trainers, gidsen en begeleider
 • Liftpas

 

 Exclusief

 • Vervoer (optioneel bij te boeken)
 • Lunch op de piste
 • Materiaal
 • 3- eenheid voor freeride Clinic (op locatie te huur)

Het programma van het snowcamp kan ten alle tijden worden aangepast door de organisatie in verband met externe factoren

Het snowcamp gaat door bij voldoende aanmeldingen

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

facebook_page_plugin