fbpx

Werken in Oostenrijk!

Werken als skileraar

Werken als skileraar in Oostenrijk is toch wel één van de leukste baantjes die er is in een wintersportgebied, en wat ons betreft is het het leukste baantje die er is! Je bent de hele dag in de besneeuwde bergen, bezig met je favoriete hobby aan anderen mensen te leren. Na afloop van je skiles ga je zelf nog even een paar rondjes skiën en daarna drink je nog gezellig wat met je collega's in de apres-ski. In veel skigebieden is het zelf zo dat je met je skilerarenpak ook nog vele kortingen krijgt bij hutjes op de piste en soms is er zelfs speciaal skilerarenbier in de apres-ski!

 

Werktijden

Op zondagochtend worden de groepslessen ingedeeld bij de skischool. Een groepsles wordt vaak voor vijf dagen geboekt en duurt dus tot en met donderdag. Van 10:00 - 12:00 uur is je ochtendles en van 13:00 - 15:00 uur is je middagles. Op vrijdag kun je aangeven of je nog privélessen wilt geven, dan kun je natuurlijk nog wat extra bij verdienen. De zaterdag is de wisseldag in het skidorp, alle gasten gaan weer naar huis toe en de nieuwe gasten reizen weer aan. Op deze dag ben je vrij en kun je lekker de hele dag op de piste knallen met je vrienden en / of collega's! 

Elke skischool hanteert gedurende het seizoen andere werktijden, dit verschilt per skigebied en is onder andere afhankelijk hoeveel skileraren er werken bij de skischool.

Woonruimte

De skischool heeft verschillende woonruimtes (een skileraarhuis) voor hun skileraren. Jij krijgt ook een kamer in een skileraarhuis toegewezen waar je samen met een collega op komt te slapen. In de meeste gevallen woon je dus samen met meerdere collega's en deel je een woonkamer, de keuken en de badkamer. Je kunt dit een beetje vergelijken met een studentenhuis, maar dan natuurlijk in een gezellig skidorp midden in de bergen! De meeste skischolen vragen een vergoeding tussen de € 8,- en € 12,- per nacht voor de kamer. Dit wordt van je loon ingehouden, tenzij je zelf een woonruimte organiseert. In dat geval moet je de huur apart betalen en wordt er niets ingehouden van je loon.

Skipas + skipak

Als skileraar of snowboardleraar krijg je een liftpas en een skipak van de skischool. Soms betaal je hier een kleine bijdrage of borg voor. Dit is per skischool verschillend.

Loon

Als skileraar verdien je ongeveer tien euro per uur. Je krijgt een nul-uren contract en wordt betaald naar het aantal uren dat je werkt. Je werkt vaak zes dagen per week, vier uur per dag. Dit komt neer op ongeveer 1000 euro per maand.

Materiaal

Bij de skischool geef je les op je eigen materiaal. Zorg dus dat je eigen ski’s en eigen skischoenen hebt voordat je bij de skischool aankomt. Via de webshop van Snowsports Nederland kun je met korting ski materialen bestellen.

Taal

De voertaal bij de skischolen is Oostenrijks, dit is Duits met een dialect. Zorg dus dat je over basiskennis van Duits beschikt zodat je met je leidinggevende en collega’s kunt communiceren. Lesgeven zul je natuurlijk ook in het Duits doen, maar dit kan ook in het Nederlands of Engels zijn.

Verzekering

Als je werkt bij de skischool, wordt je tijdens werkuren verzekert door de skischool. Daarbuiten moet je zelf een verzekering verzorgen. Alles wat je moet weten over verzekeringen vind je bij onze skileraren verzekering!

Heb je nog meer vragen?

Indien je nog meer vragen hebt, kun je eens kijken tussen onze Vraag & Antwoord of contact opnemen via het contactformulier, whatsapp, mail of telefoon.

Snowsports Nederland is het opleidingsinstituut voor skileraar en snowboardleraar opleidingen.

Word ook baas van de piste!

Neem contact op

facebook_page_plugin